Let’s Read the Quran

quran-logo

On January 1st 2009, four friends Syed, Walski, Marina and Anas got together at Coffee-Bean Bangsar Village and decided to launch a campaign to encourage people to read and understand the Quran better. 

This campaign is not only for Muslims, but also for our brothers and sisters who are Christians, Buddhists Hindus, Sikhs and those who believes in a God-Head but not so gung-ho about being in any brand of religion, too – come join us and share your ideas! You can join this campaign even if you are an atheist! 

The goal of this campaign is to encourage people to read the Quran in the language they understand most and find in it areas of common values in our day to day living.

What is the Campaign all about?

Read the Quran in the language that you are familiar with.

When will the campaign start and end?

January 15th to February 14th (Happy Valentine’s Day!)

Where?

Participating blogs in the blogospheres.

Why?

So more people know what the Quran says and what the Quran does not say and to match it to what is really said in our daily lives.

Who?

Everyone who wants to – the more the merrier! If you have a Blog, Facebook, etc carry the logo/icon.

How?

  • To join the campaign, place the accompanying logo/icon at your blog.
  • Write or share short articles based on the Quranic text.
  • Share what you find in the Quran with family and friends.
  • Ask questions about the Quranic message
  • Read the Quran – eg click here http://www.islamicity.com/QuranSearch , www.altafsir.com

Peace and Thanks, 

Marina Mahathir

Syed Akbar Ali

Walski, and,

Anas Zubedy 

Participating Blogs 

  1. 3540 Jalan Sudin http://www.nursamad.blogspot.com/
  2. Anas Zubedy: http://letusaddvalue.blogspot.com
  3. ARTiculations: http://art-harun.blogspot.com/
  4. Being Human in the World: http://www.peru.name/writing
  5. Cowboy Malaysia: http://cowboymalaysia.wordpress.com
  6. Disquiet: http://malikimtiaz.blogspot.com
  7. Jebat Must Die: http://jebatmustdie.wordpress.com/
  8. Lunch at the Lake Club: http://lunchatthelakeclub.blogspot.com
  9. MACVAYSIA: http://macvaysia.com
  10. myAsylum: http://asylum60.blogspot.com
  11. O.B.E. http://shar101.wordpress.com/
  12. OutSyed The Box: http://syedsoutsidethebox.blogspot.com
  13. Poetic Justice: http://nizambashir.com/
  14. Rantings by MM: http://rantingsbymm.blogspot.com
  15. Rapera: http://jahaberdeen.blogspot.com/
  16. Renovatio: http://stephendoss.blogspot.com
  17. Rocky’s Bru: http://rockybru.com.my/
  18. Write Away: https://elviza.wordpress.com/
  19. Writing By Amir: http://amirmu.blogspot.com/

8 thoughts on “Let’s Read the Quran

  1. Hi dear…

    Congrats.. it’s a good cause.. but this cannot be done lightly.

    Mcm mana nak ckp ek??? Uhmm… Quran Arabic is a very difficult language. Tak boleh take it face value sahaja. Lots of words in Arabic has many meanings and even nak ckp satu perkataan pun can be said in so many ways. And to understand why these words diturunkan, it is helpful to understand sejarah Islam, what event happened, and then ayat mana yg dimansuhkan after certain things happened and digantikan dgn yg lain…. So kalau boleh, make sure you have someone yg tau inside and out about Quran in your panel to moderate the discussion. I really hope it won’t be like Raja Petra, yg translate ikut sedap kepala dia je. When this happens, people will get more confused and take the words wrongly.

    I doakan semoga Allah berkati usaha ini dan tunjukkan jalan yang benar.

    Dear Chal,

    Your concerns are duly noted. We’ll talk more about it this weekend @ Janda Baik! Can’t wait to see you and the gang again.

  2. HIya E,

    I can see from several blogs how a simple request in the Quest for Peace is turning into a debate on semantics.

    Pity the witless to not see or understand that God’s message have always been the same through the aeons but humankind tend to interpret it in exclusivity, in more ways than one way.

    Therein lies the rub, ain’t it. Rather than trying to decipher God’s word, why aren’t we giving living examples of God’s wish when it works.

    Or in other words, and this was a hilarious take on God which I read in.. gasp.. heavens.. a financial blog, God said “That’s not what I meant, you idiot”.

    Now yer can’t argue with that nor God, can you?

    Cheers, sis.

    *It’s been quite a while since I’ve been here*

    Oh Shar! Tell me about it. Last month I was trashed for wishing the folks Merry Christmas and thanking Santa. Apparently I was being “too cordial” with religion. I rest my case.

    And it’s true, it’s been a while since you are here…

  3. Salam…
    Saya setuju dengan kempen ini. Ia menggalakkan kita untuk kembali kepada Al Quran yang sering kita lupakan, padahal dunia dah hampir nak akhir zaman tapi ramai lagi yang masih leka…

    Saya menyahut kempen ini dengan baik walaupun saya tidak mempunyai blog sendiri, Insya Allah saya akan berkempen di setiap komen yang saya post dalam mana blog…

    Untuk menjayakan kempen ini sebenarnya memerlukan keikhlasan dan ketulusan hati supaya ia akan meresap ke dalam jiwa dan rohani kita. Untuk menambah keberkesanan kita membaca Al Quran agar tidak dihasut dengan syaitan, kita harus mencari guru yang mengajar Al Quran, yang mana ia boleh membetulkan bacaan kita dan mungkin boleh menerangkang maksud yang terkandung dalamnya. Itu lebih afdal.

    Bagi yang bukan Islam, mereka boleh membaca Al Quran yang mempunyai terjemahan dalam bahasa yang mereka mudah faham. Walau bagaimanapun ia tetap memerlukan seorang guru supaya mereka tidak tersilap buat tafsiran sendiri yang biasanya akan dihasut oleh syaitan…

    Apapun, sama-samalah kita menjayakan kempen ini…Insya Allah kita akan diberkati Allah SWT hendaknya…

  4. “Happy are those conscious of their spiritual need, since the kingdom of the heavens belongs to them.” All are welcome and see for yourself my blog on “Let’s read the QURAN” under blogger name Samaritan.

  5. Pingback: Al-Kawthar « Write Away

  6. Salam Michele,

    Aku strongly agreed with Ibu A&A. Ianya mudah dipelajari sekiranya ada Guru Tafsir yg berkelayakkan untuk mentafsirkan isi kandungannya.

    Sumber hukum Islam is Quran and hadith. Akan tetapi walaupun keduanya dipandang pokok atau dasar hukum, namun harus pula dianggap Quran itu adalah dasar pertama dan hadith dasar kedua.

    Selain ini, hadith (sunnah) adalah juga menjadi penerangan, penafsiran, penentuan dan sebagaimana yg dihuraikan dalam kitab2 usul fiqh.

    It is a good start and tahniah.

    Aku and family baru start belajar tafsir and hadis di sekitar Bangi.

    Salam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s