Jalan Lain ke Syurga

Nenek pesan: Walau macamana sibuk sekalipun, jangan tinggal sembahyang. Dushhh! Noted Nek… 

Still feeling under the weather; still reading Jalan Lain Ke Syurga written by Hasan Muhammad Ali in my own Terabithia. Will be right back with a book review or two. 

Nota kaki: Rasanya tiada jalan lain lagi ke syurga melainkan melalui solat. Ini hanya pendapat peribadi saya ini, kalau salah jangan ‘tembak’ saya macam awak tembak Dr. Asri. Tolol sungguh sesetengah manusia yang ‘bertuhankan’ Taliban itu. 

8 thoughts on “Jalan Lain ke Syurga

  1. aku selalu mengomel kalau telefon terputus talian. tapi aku tak pernah heran jika solatku terputus talian. itu pun kalau ada talian. itu pun kalau tergerak hati nak mendail talian. alahai.

    aku setuju dengan nota kaki puan. jangan tinggal solat. jangan tinggal solat! jangan tinggal solat!!!

  2. Kenapa yer? Walaupun saudari hanya menulis beberapa patah ayat, ia tetap menikam dalam hati.

    Mungkin berbakat besar agaknya. Saya mula dtg ke mari bila baca sinar harian, terus ketageh sekarang tiap2 hari datang.

    Salam

  3. hmm sebelum ni, saya selalu fikir yg jalan ke syurga bukan satu.. i was thinking on the other direction, looking it from the other corner, maybe.. mungkin kerana saya berfikir about the roads ‘selepas’ solat itu, mungkin juga saya ter’lupa’ yg solat itu the ultimatum, the above of all. salahkah fikiran saya ini?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s